Balzam koji iscjeljuje rane
Balzam koji iscjeljuje rane

Balzam koji iscjeljuje rane

Jučer usnuh drugi san. Cijeli dan sam ispovijedao. Bijah  zaokupljen svojim dječacima. Uvečer legoh, no nikako nisam  mogao zaspati. Bijah u polusnu i tek nakon nekoliko sati usnuh.  Pričini mi se kako se nalazim kod ograde i promatram dječake na  dvorištu. Vidio sam sve koje su gavrani izranili. Zatim se pojavi  jedna osoba s posudicom u kojoj imaše balzam. Uz pratnju druge osobe koja je nosila ručnik obilazila je ranjene dječake. Nakon što su se namazali balzamom, ozdraviše.

Ali, bilo je i dječaka koji su se klonili ovih dviju osoba i nisu  htjeli njihove pomoći. Najviše me zabrinulo što je takvih bio  priličan broj. Htio sam im imena zabilježiti na komadić papira  kako bih ih lakše zapamtio. No, dok sam pisao, probudih se u  postelji. Unatoč tome zapamtio sam sve i svih se sjećam. Možda  bih se mogao zabuniti samo glede nekih. Po svom običaju, reći ću  im to na uho. Nastojat ću ih nagovoriti nek izliječe svoje rane. 

(M.B. VII. str. 650. god. 1864.)

One comment

  1. Doživjeh nekad davno da su nada mnom iživjela petorica. Sram i ljudski obziri bili su kamenom spoticanja te sam dugih 15 godina potiskivao taj događaj u sebi.
    U jednome trenutku osjetio sam da ne mogu dalje i da je došlo do izgaranja, da je ono što sam potiskivao izjelo poput kiseline moju unutarnjost.
    Danima sam plakao, odlazio na duhovne susrete, na razgovore sa svećenicima, ali i kod specijalista tzv. normalne medicine. Svi su se složili da sam izdržao toliko ekstremno dugo vremena iz jednog jedinog razloga – iskreno sam oprostio tim ljudima koji zasigurno nisu bili svjesni velikog grijeha prema Bogu i prema čovjeku koje učiniše meni.
    Zaborav je mnogo teži, ali oprost je pravi put zaliječenja rana.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)