Prvi susret novog Pokrajinskog vijeća
Prvi susret novog Pokrajinskog vijeća

Prvi susret novog Pokrajinskog vijeća

Jučer je u svetištu Svete Mati slobode u Zagrebu održan susret pokrajinskog vijeća na kojemu je sudjelovalo pet članova, dok je telefonskom vezom iz Rijeke prisutna bila s. Maja Dolenec.

Dnevni red je imao čak 23. točke i o svakoj je u 3 sata i 20 minuta dugoj sjednici vijeće uspjelo razgovarati. Uz aktualnosti o nedavno održanom saboru i nadolazećem Danu salezijanske obitelji, pokrajinsko vijeće razgovaralo je o početnoj i trajnoj formaciji gdje su već načinjeni i prvi koraci s kojima će uskoro biti upoznata središta, stanju i svijesti o apostolatu u mjesnim središtima i pokrajini, Danima salezijanske duhovnosti u Rimu (siječanj 2017.), Regionalnom kongresu (studeni 2017.), i drugim točkama dnevnog reda. Zadani su i prvi rokovi za pojedine zadaće članova vijeća. 

Samo po broju točaka dnevnog reda i izuzetno konstruktivnom susretu vidljivo je da je novo pokrajinsko vijeće vrlo spremno prionulo svojim zadaćama. Mjesna vijeća odnosno njihovi koordinatori već su kontaktirani oko prijedloga za pokrajinsko vijeće. Želja pokrajinskog vijeća je da interakcija između pokrajinskog i mjesnih vijeća bude česta i konstruktivna za dobro cijelog Udruženja. Do Božića se planira još jedan susret vijeća.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)