Vrhovni poglavar sa suradnicima u Rijeci i Splitu
Vrhovni poglavar sa suradnicima u Rijeci i Splitu

Vrhovni poglavar sa suradnicima u Rijeci i Splitu

Tijekom svog boravka u Hrvatskoj vrhovni poglavar don Angel Fernandez Artime susreo se u Rijeci i Splitu s pripadnicima salezijanske obitelji među kojima su prevladavali salezijanci suradnici. U Rijeci se okupilo pedesetak suradnika iz riječkih i zagrebačkih Mjesnih središta. U Splitu su uz suradnike s Kmana bili prisutni i suradnici iz Žepča i Zadra, ukupno također pedesetak suradnika.

Svakako najvažniji trenutak za suradnike bilo je pristupanje udruženju pet novih suradnica iz MS Marije Pomoćnice u Rijeci. One su pred vrhovnim poglavarom izrekle svoja obećanja na misnom slavlju u Rijeci. Također svoja obećanja pred vrhovnim poglavarom obnovili su i drugi suradnici.

Vrhovni poglavar na oba susreta poručio je suradnicima da zahvaljuju Gospodinu zbog vremena u kojem žive. Pozvao ih je da poput salezijanaca koji uz svoj Vrhovni sabor promišljaju o pitanju ‘Kakvi salezijanci za mlade danas?’, promišljaju o istom pitanju za salezijance suradnike. Oba susreta obilovala su toplinom i srdačnošću.

Salezijanci suradnici iz Splita izrazito aktivno bili su uključeni u organizaciju posjeta vrhovnog poglavara. Sudjelovali su u gotovom svakom dijelu programa, bili značajna logistička podrška, te posebno raspoloženi bili su tijekom obiteljskog stola gdje su posluživali, kasnije i radosno zapjevali gdje im se pridružio i vrhovni poglavar sa salezijancima.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)