don Angelu još jedan mandat kao Poglavaru
don Angelu još jedan mandat kao Poglavaru

don Angelu još jedan mandat kao Poglavaru

28. Vrhovni sabor Salezijanske družbe izabrao je danas u prvom krugu glasovanja don Angela Fernandeza Artimea na novi šestogodišnji mandat na čelu družbe. Don Angel će tako salezijance voditi do 2026. godine kada mu istječe mandat.

Don Angel Fernandez Artime rođen je 21. kolovoza 1960. u mjestu Gozon-Luanco u španjolskoj pokrajini Asturiji. Prve privremene zavjete u Salezijanskoj družbi položio je 3. rujna 1978., a vječne 17. lipnja 1984. u Santiago de Composteli. Za svećenika je zaređen u Leonu u Španjolskoj 4. srpnja 1987. U salezijanskoj provinciji bio je delegat za pastoral mladih, ravnatelj škole u mjestu Ourense, član provincijalnog vijeća i vikar provincijala, a od 2000. do 2006. obnašao je službu provincijala u istoj provinciji. Bio je član tehničke komisije koja je pripravljala 26. opći sabor Salezijanske družbe. Godine 2009. imenovan je provincijalom Južne argentinske provincije i tu je službu vršio do 2014. kada je izabran za poglavara družbe.

Tijekom svoje službe provincijala imao je prigodu i dužnost osobno surađivati s tadašnjim nadbiskupom Buenos Airesa, kardinalom Jorgeom Mariom Bergogliom, današnjim papom Franjom.

Don Angel je doktor pastoralne teologije, a ima i licencijat iz filozofije i pedagogije.

Artime je 2018. posjetio Hrvatsku salezijansku provinciju, susrevši pritom svoju subraću, Salezijansku obitelj i mlade u Rijeci, Splitu i Zagrebu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)