Božićna čestitka Pokrajinske koordinatorice
Božićna čestitka Pokrajinske koordinatorice

Božićna čestitka Pokrajinske koordinatorice

Dragi salezijanci suradnici!

 Od srca želim sretan i blagoslovljen Božić vama, a po vama svim vašim milima i dragima!

 Ove, po svemu, drugačije godine, osobito mi u misli dolazi razmatranje lika naše nebeske Majke Marije, trudne mlade žene, koja ne zna što ju čeka, ali spremno prihvaća Božju volju i slijedi put koji joj je namijenio. Marija, u trenutku kada joj anđeo navješta da će biti Majka Spasitelja, ni ne sluti da će roditi sama u hladnoj štalici, da će morati bježati u Egipat, da će joj sina slaviti, a ubrzo potom i pogrđivati i ubiti. Ništa od toga nije znala, ali je vjerovala da Gospodin ima plan, a da je ona službenica koja ga prihvaća u svojoj malenosti i poniznosti. Sigurno se i ona pomalo pribojavala nepoznatog, ali je snagu crpila iz Božje milosti, prepoznajući ju u svom životu, uvjerena da nije i neće biti sama na svom putu. Vjerujem da nas upravo lik Marije koja vjeruje u trenucima potpune neizvjesnosti, ove godine dotiče na jedan poseban način, kada nas je zadesilo mnogo toga novoga i neočekivanoga.

 U godini kada smo svjesniji nego ikad svoje malenosti i kako nam je jedino vrijedno sve svoje snage uložiti, prema Don Boscovom, prvo u spas vlastite duše, a potom da na taj put spasenja povedemo što više duša onih koji su nam povjereni.

 Kao suradnici susrećemo se s novostima života i društva, promišljamo iznova svoj poziv i poslanje u ovom svijetu, svjesni kako je radost tako rijetko spominjana riječ, kako je strah ušao u sve pore naših sredina, a da su svjedoci Božje riječi potrebniji nego ikada. Ostanimo i sada istinski radosni suradnici puni nade, dio Don Boscove Obitelji, svjetla koja svijetle i u najvećoj tami, kao svjetionici onima koji su možda potpuno izgubljeni od svega što se događa oko njih. 

Želim nam od srca da nova 2021. godina donese novu nadu i da ju Gospodin ispuni svojim neizmjernim milosrđem koje se kao rijeka razlijeva po cijelom svijetu! Neka nas na tom putu prati Marija Pomoćnica, kao učiteljica žive radosti u Gospodinu i zagovor sv. Ivana Bosca!

 U ime Pokrajinskog vijeća Antonija Marasović, pokrajinska koordinatorica

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)