Posjet Vrhovnog poglavara Zagrebu
Posjet Vrhovnog poglavara Zagrebu

Posjet Vrhovnog poglavara Zagrebu

Povodom 100 godina salezijanske prisutnosti u Zagrebu i 50 godina osnutka Hrvatske salezijanske provincije u subotu i nedjelju 15. i 16. listopada 2022. u Zagreb je stigao Vrhovni poglavar Salezijanske družbe don Angel Fernandez Artime. Tijekom subote susreo se sa Salezijancima na Knežiji i sa mladima na Jarunu. U nedjelju se okupila cijela Salezijanska obitelj Salezijanci SDB, Kćeri Marije Pomoćnice (FMA), Udruženje Salezijanaca suradnika (USS), Udruženje Marije Pomoćnice (ADMA) i Don Boscovi bivši učenici.

U veseloj i opuštenoj atmosferi dočekan je don Angel uz pjesmu i pozdrave. Svim granama salezijanske obitelji uputio je prigodne riječi. Salezijancima je naglasio da mlade okupljaju oko salezijanske obitelji te da ih nakon završetka školovanja ne smijemo izgubiti već privući u Udruženje ili ADMA. Mlade treba uvijek pozivati i da upoznaju put Salezijanace ili Kćeri Marije Pomoćnice. Kćerima Marije Pomoćnice je poručio da svjedoče ljepotu života na koju smo svi pozvani. Salezijancima suradnicima poručuje kako je potrebno rasti, prvo rasti u identitetu, a onda i brojčano pozivajući druge da nam se pridruže te živjeti to u obiteljima i na radnim mjestima. Don Bosco je imao jasnu viziju što želi od nas suradnika, da možemo lakše doći i približiti se onima koji nas trebaju, kroz naša radna mjesta, odnose sa susjedima, poznanicima, školama. Od Salezijanaca suradnika očekuje se da žive s uvjerenjem svoj poziv i sa velikom simpatijom. Prvi i osnovni apostolat Salezijanca suradnika, ali i ADMA-e je apostolat obitelji, prije nego se zaputimo izvan obitelji prema drugima moramo stvarati zdravu i lijepu vlastitu obitelj. ADMA-i je poručio kako je don Bosco želio udruženje koje će nas uvijek podsjećati kako bez Marije ne možemo ništa. Pobožnost prema Mariji Pomoćnici prati sav naš život i rad Salezijanske obitelji. Moramo biti svjesni središnjeg mjesta koje ima Marija Pomoćnica u našim životima. Na kraju je poručio kako očekuje od nas da rastemo u identitetu i obiteljskom duhu, te da mlade ne izgubimo na putu već ih uvijek pozivamo da u Salezijanskoj obitelji pronađu budućnost.

Nakon druženja sa Vrhovnim poglavarom cijela salezijanska obitelj slavila je svetu misu u Crkvi Sveta Mati Sloboda na Jarunu. Provincijal don Tihomir Šutalo zahvalio se don Angelu što je došao među nas.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)