Održan Sabor Udruženja
Održan Sabor Udruženja

Održan Sabor Udruženja

Pastoralni centar Plitvice u Mukinjama ugostio je 23. i 24. rujna godišnji Sabor Udruženja salezijanaca suradnika. Sabornici, njih 35, prvo su raspravljali o prošlogodišnjim smjernicama koje su se odnosile na apostolat udruženja i formativne procese novih i stalnih članova Udruženja. Apostolat se vrši na razini mjesnog središta, župne zajednice ili na osobnoj razini. Iako apostolat mjesnih središta u nekim zajednicama još nije izražen, gotovo u svim središtima salezijanci suradnici obilato doprinose župnom pastoralu. Na osobnoj razini suradnici su uključeni u razne inicijative u Crkvi. U izradi je novi priručnik za početnu formaciju za koju se prijavljuju novi kandidati. Sabornici su na dnevnom redu govorili i o proračunu, registru članova i drugim temama. Posebno su istaknuli želju za jačanjem apostolskih djelatnosti. Više sabornika izrazilo je potrebu redovitog i snažnog duhovnog praćenja od strane salezijanaca.

U trenutcima predaha sudionici Sabora imali su kratke šetnje divnim krajolikom Mukinja. Salezijanci koji vode Pastoralni centar u Mukinjama, kao i osoblje istog, potrudili su se da salezijanci suradnici imaju najbolje moguće uvjete za svoj susret.

Na Saboru su sudjelovali salezijanci suradnici, njihovi mjesni povjerenici i povjerenice iz redova svećenika salezijanaca i sestara kćeri Marije Pomoćnice iz mjesnih središta u Rijeci, Zagrebu, Splitu, Zadru i Žepču(BiH). Priliku za novi susret imaju već 21. listopada kada će se u Zagrebu održati tradicionalni Dan Salezijanske obitelji.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)