Salezijanci suradnici “Projektom Rosario Maiorano 2020” pomažu pogođenima pandemijom koronavirusa
Salezijanci suradnici “Projektom Rosario Maiorano 2020” pomažu pogođenima pandemijom koronavirusa

Salezijanci suradnici “Projektom Rosario Maiorano 2020” pomažu pogođenima pandemijom koronavirusa

Salezijanci suradnici odazvali su se na poziv pape Franje. U više navrata tijekom pandemije koronavirusa Papa je pozvao da ne zaboravimo na siromašne koji su najteže pogođeni ovom krizom.

Iz tog razlog svjetsko vijeće Udruženja salezijanaca suradnika odlučilo je sredstva iz “Projekta Rosario Maiorano 2020“ namijeniti za rješavanje kritičnih pitanja uzrokovanih pandemijom.

„Složili smo se da moramo intervenirati i konkretnim oblicima ekonomske solidarnosti. Uz nastavak karakterističnih aktivnosti naše misije moramo pronaći i nove načine i alate da djelujemo.“ – pojasnio je inicijativu Antonio Boccia, svjetski koordinator Udruženja salezijanaca suradnika.

Odluka o pokretanju ovog projekta donesena je krajem travnja. Tada je svjetsko vijeće imalo tri online sjednice podijeljene prema vremenskim zonama. Regionalni koordinatori analizirali su stanja u različitim regijama.

U konačnici svjetsko vijeće odlučilo je da će financije za “projekt Rosario Maiorano 2020“ biti namijenjene tamo gdje je zdravstveno stanje ljudi najugroženije. Doprinosi pokrajina za 2020. godinu bit će proslijeđeni u financiranje navedenog projekta.

„U praksi zapravo pokrajine neće morati doprinos za 2020. slati svjetskom vijeću već će ga morati koristiti lokalno za prilike koje svako pokrajinsko vijeće smatra prikladnima za financiranje, kao oblik pomoći i potrebe lokalnoj zajednici društva. Pokrajine će do prosinca 2020. morati izvijestiti svjetsko vijeće o načinu uporabe financija. Na ovaj način svjetsko vijeće, s obzirom da će ova kriza ostaviti i značajne ekonomske posljedice, želi biti blisko salezijancima suradnicima u svim pokrajinama.“ – pojasnio je svjetski koordinator.

„U ovom mjesecu svibnju posvećenom našoj voljenoj Mariji Pomoćnici kršćana, neka nam ona ukaže kako ćemo najbolje pomoći našoj braći i sestrama koji su stavljeni na kušnju ovom pandemijom.“ – dodao je Antonio Boccia.

“Projekt Rosario Maiorano“ inicijativa je koju je 2019. pokrenulo svjetsko vijeće kako bi se na najbolji mogući način, odnosno solidarnošću, zapamtio lik Rosaria Maiorana (1956.-2017.), koji je bio svjetski koordinator Udruženja salezijanaca suradnika od 2001. do 2012. godine. Zahvaljujući ovoj inicijativi prošle godine je zajamčeno obrazovanje za više od 300 djece s ulice u Keniji, a omogućen je i završetak studija za oko 150 mladih Kenijaca.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)