Imenovan novi povjerenik SDB-a za Udruženje salezijanaca suradnika
Imenovan novi povjerenik SDB-a za Udruženje salezijanaca suradnika

Imenovan novi povjerenik SDB-a za Udruženje salezijanaca suradnika

Brat Dominic Nam Nguyen Duc novi je svjetski povjerenik za Udruženje salezijanaca suradnika.

Vrhovni poglavar uputio je 5. lipnja službeni dopis Salezijanskoj obitelji u kojima imenuje nove povjerenike za pojedine grane Salezijanske obitelji. U našoj provinciji tako Udruženje salezijanaca suradnika, Udruženje Marije Pomoćnice (ADMA) i Don Boscovi bivši učenici imaju nove svjetske povjerenike. Dopis donosimo u cijelosti.

Draga braćo i pripadnici Salezijanske obitelji,

primite moje srdačne pozdrave. 

Nakon 28. Općeg sabora družbe događaju se neke promjene u službama animacije. Jedna od njih vezana je i za tajništvo vrhovnog poglavara za Salezijansku obitelj. 

Želim obavijestiti Salezijansku obitelj diljem svijeta o novim povjerenicima vrhovnog poglavara tamo gdje je potrebna izravna animacija od strane salezijanaca.

Povjerenici vrhovnog poglavara su:

– don Joan Lluís Playà, bit će povjerenik za Salezijansku obitelj; a nastavit će biti duhovni asistent dvaju svjetovnih instituta: Don Boscovih dobrovoljki (VDB, volontarie di don Bosco) i Dobrovoljaca s don Bosom (CDB – volontari con don Bosco).

– brat Dominic Nam Nguyen Duc, brat pomoćnik iz Vijetnama, bit će povjerenik za Udruženje salezijanaca suradnika i savjetnik za Don Boscove bivše učenike. Brat Dominic dobro poznaje europski i talijanski kontekst i nesumnjivo je referentna točka azijske kulture. Moja je namjera izbjeći europeizaciju ili zapadnjaštvo u animaciji salezijanske obitelji; radije ga želim učiniti univerzalnijim i u najboljem slučaju vrednovati zvanje salezijanskog brata u njegovim specifičnim karakteristikama, uključujući animiranje Salezijanske obitelji, posebno dviju skupina unutar nje, koje uglavnom čine laici.

– don Alejandro Guevara, trenutno povjerenik za Salezijansku obitelj provincije Marije Pomoćnice kršćana u Sevilli (Španjolska), bit će povjerenik kao duhovni animator Udruge Marijie pomoćnice, prije svega u praćenju ADMA PRIMARIA-e u Torinu, a odatle i cijelog Udruženja u svijetu. Njegovo prebivalište bit će u Valdoccu.

– don Pierluigi Cameroni, generalni postulator za kauze svetaca, također će biti dio tima tajništva kako bi obogatio Salezijansku obitelj vizijom i boljim razumijevanjem salezijanske svetosti, na koju smo svi pozvani.

Vrlo sam zahvalan imenovanoj braći na dostupnosti i velikodušnosti u prihvaćanju njihovih službi. Zahvaljujem i don Eusebiu Muñozu, don Giuseppeu Castiju i don Raphaelu Jayapalanu na predanom služenju koje su u prošlih šest godina pružili našoj Salezijankoj obitelji.

Primite moje najbolje želje za naredne godine, moleći za nastavak živahne i lijepe animacije cijele Salezijanske obitelji, te istovremeno za inovativnost i obnovu koje Crkva i don Boscova karizma danas trebaju od svih nas.

S poštovanjem Vaš,don Ángel Fernández Artime, vrhovni poglavar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)