Proslava don Bosca u Žepču
Proslava don Bosca u Žepču

Proslava don Bosca u Žepču

Salezijanci suradnici mjesnog središta Žepče sudjelovali su u proslavi blagdana svog utemeljitelja i učitelja don Bosca koji je ujedno i zaštitnik Katoličkog školskog centra „Don Bosco“ u Žepču. Isti dan obilježena je i 25. obljetnica dolaska prvih Salezijanaca u naš grad, jedino središte salezijanske prisutnosti u Bosni i Hercegovini.

Duhovnu pripravu za blagdan Salezijanci suradnici su započeli molitvom, postom i sudjelovanjem na trodnevnici u kapelici KŠC-a.

29. siječnja u prostorijama Centra učenicima je video prezentacijom predstavljena treća grana Salezijanske obitelji kao i djelovanje salezijanaca suradnika od njihovog utemeljenja u Žepču 2004. pa sve do danas.

31. siječnja misno slavlje u župnoj crkvi sv. Ante Padovanskog predvodio je vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić. Nakon mise u prostorijama Centra skupina suradnika prisustvovala je predstavljanju monografije „TO SU TI SALEZIJANCI“ autora Brane Vrbića, koja govori o djelovanju salezijanske zajednice u Žepču posljednjih 25 godina.

Zbog epidemioloških mjera koje su na snazi, sve je organizirano za manji broj uzvanika.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)