PROSLAVA SV. IVANA BOSCA U ŽEPČU
PROSLAVA SV. IVANA BOSCA U ŽEPČU

PROSLAVA SV. IVANA BOSCA U ŽEPČU

Salezijanci suradnici MS Žepče obilježili su blagdan svog zaštitnika kroz nekoliko aktivnosti koje su se odvijale u KŠC «Don Bosco».
26. siječnja 2023.  organiziran je  odgojni susret za roditelje, odgojitelje i salezijance suradnike “Kako prevladati krizu očinstva”.
O ovoj aktualnoj temi govorili su iskusni predavači Marin Periš i fra Serđo Ćavar.

Molitvom trodnevnice imali smo priliku i duhovno se pripraviti za  blagdan našega zaštitnika svetoga Ivana Bosca
Središnji program proslave  u utorak, 31. siječnja, je započeo misnim slavljem u župnoj crkvi svetog Ante Padovanskog u Žepču. Misno slavlje predvodio je nadbiskup metropolit vrhbosanski mons. Tomo Vukšić uz koncelebraciju brojnih svećenika. Na početku se nazočnima obratio ravnatelj salezijanske zajednice u Žepču, don Mirko Barbarić, koji je sve podsjetio da se don Bosco u potpunosti darovao mladima, živio  za mlade i posvetio im život..
Biskup Vukšić u prigodnoj je propovijedi istaknuo važnost  pouzdanja, posvećenosti, potpunog povjerenja u Gospodina, istine i čistoće ljudskog srca, koje mora biti poput djetinjeg srca, kako bismo već na zemlji zadobili Kraljevstvo nebesko.
Po završetku svete mise i svečane akademije suradnici su se družili na  domjenku . Kušali su slastice koje su priredili, te i na taj način doprinijeli obilježavanju blagdana, družili se i radovali u zajedništvu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)