Vežite se, polijećemo!
Vežite se, polijećemo!

Vežite se, polijećemo!

Završili smo tamo u šesti mjesec sa rečenicom da ne planiramo stati sa suradničkim srijedama. I evo započinjemo opet. Kada smo objavili zadnju dobio sam poruku od jednog mladića kako bi srijedom ujutro uz kavicu obavezno štivo bila naša suradnička srijeda. E pa Joso, zbog tebe i mnogih drugih koji su imali slične komentare idemo jako i ove godine.

Nove priče se pišu, nova svjedočanstva, nove inspiracije!

Ove godine imamo stvarno puno toga za ponuditi, i to stvarno planiramo napraviti na vrlo kvalitetan način, za svakoga po nešto. Srijedama idemo sa pričama suradnika, svaki mjesec ćemo malo razgovarati sa bivšim koordinatorima i ljudima iz Pokrajinskih vijeća kroz povijest Udruženja da nam „iz prve ruke“ posvjedoče o razvoju suradništva u Hrvatskoj, i ove godine planiramo napraviti naše digitalne inicijative za Došašće i Korizmu. U peti mjesec imamo jednu novost koju ćemo još malo zadržati za nas, ali svakako ćemo je najaviti dovoljno rano da je možete ispratiti svugdje 😊

Tokom ovoga vremena dok smo bili „na odmoru“ malo smo popunili našu web stranicu sa raznim novostima na stranici. Sada su dostupne informacije o svim granama salezijanske obitelji, imamo životopise skoro svih svetaca i blaženika (što nedostaje, brzo će doći!). Malo smo napisali i o povijesti Udruženja, bit će uskoro i nešto novih dokumenata prevedenih na hrvatski. Već smo u pripremama za Došašće, imamo jednu ideju za siječanj kao salezijanski mjesec, pripremamo ponovno inicijativu i za Korizmu, uz sve to suradnici rade i u župnim pastoralima, u svojim obiteljima, na svojim poslovima. Salezijanci su u svijetu, upravo ondje gdje ih je don Bosco vidio. Potrudit ćemo se da sve te priče iziđu i ugledaju svjetlo dana.

Mislili ste možda da smo, kako se ono nogometno kaže, „one season wonder“ (za one koji ne znaju to je pojam koji ukratko opisuje igrača koji zabljesne jednu sezonu sa svojim potezima i igrama a onda nestane sa velike scene). Ali ipak smo se potrudili da imamo što ponuditi i ove godine. Budite s nama, podržite mlade ljude koji izdvajaju svoje vrijeme da svijet oko sebe učinimo boljim mjestom za život! Da ga učinimo više Božjim, na salezijanski način.

Vežite se, polijećemo!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)