Put vjere i služenja
Put vjere i služenja

Put vjere i služenja

Ružica Fatović imam 62 god., Hrvatica, katolkinja, liječnica, supruga, majka, Salezijanka suradnica, baka. Sada sam u mirovini.

Salezijanski put započela sam sa 18 godina, dakle prije 44 godine. Mi mladi družili smo se, išli na vjeronauk, slavili dočeke Nove Godine, organizirali maškare, izlete, pripremali predstave uz duhovno vodstvo SDB i KMP – dakle jedan „tradicionalni“ put.

Godine 2005. prvi put sam u ruke dobila PAŽ. Počeli smo se intenzivnije pripremati za suradništvo. Tada se u meni javila sumnja hoću li uz obitelj i posao moći prihvatiti još jednu obavezu i ustrajati na tom putu. Pomogle su mi duhovne obnove i molitva te sam uz pomoć Duha Svetoga shvatila da je biti Salezijanac suradnik poziv na koji sam se na kraju i odazvala.

Te godine dali smo Obećanje, osnovali Mjesno vijeće Marije Pomoćnice Rijeka i otisnuli se na plovidbu morem suradništva koji je bio obasjan suncem, ali olujama i visokim valovima.

Predivna sjećanja imam sa puta u Torino, u organizaciji suradnika iz Splita, Zadra, Zagreba i Rijeke. Zajedno sa SDB i KMP produbili smo duhovnost, karizmu don Bosca idući putevima kojima je hodao on i Marija Mazzarello.

Duboko mi se urezao u sjećanje i susret koji smo kao suradnici organizirali iz Rijeke sa djecom bez odgovarajuće roditeljske skrbi iz doma „Lovran“. Pribavili smo autobus koji ih je dovezao na naše dvorište. Susret smo započeli sv. Misom, nakon toga je uslijedilo druženje, igre i međusobno upoznavanje. Završili smo zajedničkim ručkom koje su pripremile vrijedne suradnice. Djeca su se ozarena lica i umorna vratila u dom, a mi smo puni dojmova razmišljali o daljnjem radu.

Bilo je padova i kriza ali bi se uz Božju pomoć pridigli i tako malobrojni nastavili svoje zajedništvo.

Rad sa mladima pomogao mi je i u vlastitoj obitelji u odgoju vlastite djece smjernicama koje je don Bosco unosio preventivnim odgojem. Suprug i ja redovitom molitvom, ljubavlju i poniznošću podizali smo troje djece uz Božju pomoć i Božjom milošću. Prenosili smo ljubav, radost i vjeru.

Danas suprug i ja živimo na prekrasnom otoku Sestrunju. Fizički odvojena od suradništva, ali duhom povezana, u molitvama su mi SDB, KMP i vi mladi i stariji suradnici koji nastavljate don Boscov san na čelu naše Marije Pomoćnice.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)