ANA MARIA LOZANO DIAZ
ANA MARIA LOZANO DIAZ

ANA MARIA LOZANO DIAZ

Anna Maria Lozano Diaz, rođena je 24. rujna 1883. u Oicatá, u Kolumbiji, a 1897. sa svojom obitelji preselila se u koloniju gubavaca u Agua de Dios nakon što joj je otac obolio od te bolesti. Ovdje je mlada žena bila privučena karizmom blaženog Luigija Variare, te je odlučila ući u Institut sestara koji je on osnivao. Majka Ana bila je generalna poglavarica vrlo dugo, u nekoliko različitih prilika (1907.-1919.; 1922.-1925.; 1928.-1968.), i učvrstila je žrtvenu karizmu unutar salezijanske duhovnosti. Umrla je na glasu svetosti u Agua de Dios 5. ožujka 1982.

Ustanova Kćeri Presvetih Srdaca, redovnički institut za žene s papinskim pravom koji je 1905. godine osnovao salezijanac blaženi Luigi Variara za duhovnu pomoć i njegu gubavaca, jedini je koji prima u posvećeni život sestre koje boluju od Hansenove bolesti. .

Prefekt Kongregacije za kauze svetaca, kardinal Angelo Amato SDB 15. prosinca 2011. potpisao je „Nulla Osta“ za početak biskupijske istrage o životu službenice Božje Anne Marie Lozano Diaz, druge generalne poglavarice Ustanove Kćeri Presvetog Srca Isusova i Marijina koju je utemeljio blaženi Luigi Variara. 

S. Anna Maria Lozano je sto šezdeset treća članica Salezijanske obitelji čija je kauza uvedena i dvadeset deveta službenica Božja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)