Jer mira bez Tebe ne može biti!
Jer mira bez Tebe ne može biti!

Jer mira bez Tebe ne može biti!

Ne slušaju ni Ivana ni Sina Čovječjega.

Nakon što je Marija Propetog Isusa Petković poslušala Božji glas, osnovala je prvu filijalu družbe u Buenos Airesu i odlučila je kao vrhovna poglavarica otići u službeni pohod. Njezin službeni pohod pretvorio se u misionarski jer, zbog ratnih okolnosti, povratak u Hrvatsku nije bio moguć. Tako je 12 godina provela u Južnoj Americi. Prilikom povratka s jedne duhovne obnove promatrala je ljude na brodu koji uopće ne spominju Boga i bila je žalosna. “Kad sam svu ovu nehajnost za tebe, Bože i Oče predobri, vidjela i za tvog preljubljenog Sina, Gospodina i Kralja i Otkupitelja našeg, onda sam pomislila, a oprosti mi ako griješim i ostala do sada u toj misli, da dalje za mir u svijetu ne molim, već samo za obraćanje svijeta i da dođe i zavlada u dušama Kraljevstvo Tvoje. Jer mira bez Tebe ne može biti.” Shvatila je Marija da čovjek, pa tako ni cijeli svijet, neće imati pravi mir dok ne upozna osobu Isusa Krista. Ona, koja ga je upoznala, prihvatila i slušala Njegov glas vršeći volju Božju. Njezin mir nije ovisio o situaciji u kojoj se nalazila. Njezin počinak je stalan i stvaran jer u njezinoj duši vlada Kraljevstvo Njegovo.

Poznaješ li ti Isusa kao osobu, prijatelja, suputnika, vječnu ljubav?

Želiš li i ti uživati taj mir za cijeloga svog života bez obzira na okolnosti u kojima se nalaziš?

Današnje evanđelje govori o mnoštvu, o svima nama kojima je teško slušati, o svima nama kojima je teško ugoditi, o svima nama kojima uvijek nešto nedostaje, o svima nama koji nemamo mira u sebi jer ga tražimo na krivim mjestima i u krivim osobama. Često ga i umom dozivamo umjesto da ga u srcu vjerom pronađemo.

Mnoštvu nije odgovarao ni Ivan Krstitelj ni Isus. Mnoštvo nije željelo čuti istinu. Tvrda je srca. Draže mu je prebivati i tražiti mir i zadovoljstvo negdje drugdje. I nije to ništa novo, oduvijek su svjetla svijeta privlačila čovjeka. Događalo se i prije, a događa se i danas. Još je u 4. st jedan inteligentan mladić uživao sve plodove svijeta: častohleplje, uspjeh, karijeru, zlato i seksualne užitke, ali nije imao radost ni mir. Kada je doživio obraćenje i pustio Gospodina u svoj život, sv. Augustin molio je ovim iskustvenim riječima: “Nemirno je srce naše dok se ne smiri u tebi Gospodine”.

U kome ili u čemu ti pronalaziš mir?

Vlada li u tvojoj duši mir Kristov?

Kreni iskreno i otvorena srca ususret Isusu u ovome došašću i pronađi vječni mir. Nije kasno. Neka se Isus Krist nanovo rodi u tvome srcu i mir ti donese. A ti slušaj njegov glas i ljubi ga svim srcem jer Marija je spoznala: “Temelj mira je ljubav. Gdje vlada uzajamna ljubav, vlada i pravi mir.”

Neka dođe Kraljevstvo Tvoje u duše naše Gospodine! Amen. Aleluja.

One comment

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)