“San koji budi snove”- poruka Pokrajinskog vijeća povodom početka nove pastoralne godine
“San koji budi snove”- poruka Pokrajinskog vijeća povodom početka nove pastoralne godine

“San koji budi snove”- poruka Pokrajinskog vijeća povodom početka nove pastoralne godine

Dragi salezijanci suradnici,

S velikom radošću i uzbuđenjem, započinjemo novu pastoralnu godinu pod naslovom “San koji budi snove“.  

Ova godina ima posebno značenje jer označava početak trogodišnje priprave za proslavu dvostrukog jubileja – 150 godina Udruženja salezijanaca suradnika diljem svijeta i 50 godina naše prisutnosti i služenja mladima u Hrvatskoj.

Dok se zagledamo unatrag u povijest našeg Udruženja, ne mogu ne prisjetiti se riječi našeg utemeljitelja Don Bosca: “Svaki mladić, svaka djevojka neka vidi u meni prijatelja.” Ta riječ, to jednostavno i duboko pozivajuće geslo, nosimo u srcima dok hodamo stazama snova koje su nas dovele do ovog trenutka.

Don Boscova vizija, njegova strast prema mladima i ljubav prema Kristu, inspirirali su generacije salezijanaca i salezijanki, a danas nas potiču da i mi budemo svjetionici nade i ljubavi za mlade. Naša povijest u Hrvatskoj, obogaćena svakom našom pričom i svakim korakom koji smo zajedno poduzeli, čini nas dijelom te predivne naslijeđene baštine.

U narednoj godini, dok gledamo u san koji je probudio mnoge nove, neka nas obuzme duboka zahvalnost za sve što smo postigli, ali neka nas također nadahne da idemo dalje. Neka se naše suradništvo produbi, a zajedništvo učvrsti dok se pripremamo za veliko slavlje jubileja. Neka svaki korak koji napravimo bude korak bliže ostvarenju Don Boscove vizije u Hrvatskoj i širom svijeta.

S ljubavlju, vjerom i entuzijazmom, zajedno ćemo oblikovati budućnost našeg Udruženja. Neka ova godina bude ispunjena osobnim i emocionalnim trenucima, gdje će svaki član osjetiti da je dio velike obitelji salezijanaca suradnika.

Hvala vam što ste dio ove predivne priče i što svaki dan zajedno gradimo snove i staze koje nas vode prema boljoj budućnosti za mlade.

 Neka vas tokom ove pastoralne godine prati Božji blagoslov i zagovor Marije Pomoćnice i našeg utemeljitelja don Bosca.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)